Україна відрядила лікарів до Павла Гриба

Україна відрядила лікарів до Павла Гриба

Укрінформ
Україна 11 жовтня відрядила до Росії лікарів для незалежного медичного обстеження  незаконно утримуваного в СІЗО Краснодара Павла Гриба у відповідь на прохання ЄСПЛ надати висновки українських лікарів про стан його здоров'я. 

Про це повідомила прес-служба МЗС. 

Як поінформували в МЗС, з огляду на незадовільний стан здоров’я громадянина України Павла Гриба, який незаконно утримується в СІЗО Краснодара, Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону неодноразово зверталося до російської сторони з клопотанням про надання дозволу на обстеження українськими лікарями. Проте відповіді від російської сторони не було. 

"У зв’язку із листом ЄСПЛ до адвоката затриманого, в якому міститься прохання надати зазначеній інституції висновки українських лікарів щодо стану здоров’я П.Гриба, Генконсульство направило до російської сторони чергові звернення з вимогою щодо допуску визначених Міністерством охорони здоров’я українських медиків у період з 12 по 15 жовтня. Враховуючи позицію Європейського суду з прав людини, Київ, не очікуючи рішення російської сторони про допуск українських лікарів до затриманого П.І.Гриба, керуючись відповідним рішенням ЄСПЛ, відрядив сьогодні українських медиків до Російської Федерації", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: ЄСПЛ хоче отримати висновок українських лікарів про здоров'я Павла Гриба - адвокат

У МЗС висловили сподівання, що російська сторона виконає рішення ЄСПЛ та надасть відповідний дозвіл на відвідання П.І.Гриба українськими фахівцями.

"Справа перебуває на особливому контролі в МЗС, Посольстві України в Росії, а також у Генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону. Зазначені установи продовжують вживати активних заходів з метою захисту прав П.І.Гриба", - запевнили у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували хлопця до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Він додав, що українська сторона направила лист-звернення до Росії із проханням допустити комісію лікарів від Міністерства охорони здоров'я для обстеження його сина, який має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-