Турчинов: РФ захопила прикордонників на території України, це - тероризм

Турчинов: РФ захопила прикордонників на території України, це - тероризм

Укрінформ
Захоплення українських прикордонників Росією на нейтральній території є не чим іншим, як актом тероризму, російська сторона має їх звільнити.

Про це заявив журналістам секретар РНБО Олександр Турчинов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлено, що прикордонники були захоплені на нейтральній території, тобто, на території України. І то чистий тероризм Росії, який вони здійснюють проти нашої країни", - сказав Турчинов, коментуючи ситуацію навколо захоплення українських прикордонників.

Секретар РНБО наголосив, що Україна вимагає повернути прикордонників, яких захопила російська сторона.

"Безумовно треба посилити вже не просто контроль за кордоном, а й оборону. Цей випадок свідчить про те, що нам потрібна системна оборона україно-російського кордону, тому що такі провокації можуть бути у будь-якій точці всього кордону", - сказав Турчинов.

Читайте також: Захоплених ФСБ українських прикордонників "закрили" на два місяці - Слободян

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє офіцерів відділу прикордонної служби "Зноб-Новгородське" Сумського прикордонного загону здійснювали моніторинг ділянки державного кордону, коли зв'язок з ними перервався. Обласна прокуратура відкрила кримінальне провадження. Пізніше російська сторона офіційно підтвердила затримання військовослужбовців на кордоні Сумської області. До затриманих не допускали українського консула.

Державна прикордонна служба спільно з Міністерством закордонних справ буде продовжувати вимагати від російської сторони видачі українських прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-