Казка про хабар: суд переконують, що $80 тисяч чиновнику підкинув

Казка про хабар: суд переконують, що $80 тисяч чиновнику підкинув "якийсь п'яниця"

Укрінформ
У судовому засіданні за обвинуваченням першого екс-заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука дали свідчення головні свідки обвинувачення - помічник та водій, яких і було затримано з хабарем у 80 тисяч доларів.

Про це стало відомо 10 жовтня в ході чергового засідання Центрального районного суду міста Миколаєва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«3 червня 2015 року Романчук попросив мене відвезти якогось чоловіка додому з облдержадміністрації. Сказав, що це бізнемен. Проте він був схожий на п'яницю чи наркомана. У машині ми з ним не розмовляли. Я спитав, де його висадити, він сказав, що біля суднобудівного заводу імені 61 комунара. Він мовчки вийшов. Коли ми поїхали назад, я помітив, що чоловік щось залишив – якийсь пакет. Ми хотіли повернутися, щоб віддати його, але в цей час нас зупинили правоохоронці і почався обшук», - розповів помічник Романчука Віктор Овчар.

Він також наполягав, що знайдений пакет із грішми їм у машину підкинув саме той чоловік, якого вони підвозили. Бо до того у салоні автомобіля нічого не було. Та й пакет знайшли там, де сидів дивний бізнесмен.

Водій Віктор Фарина також заявив, що перед затриманням незнайомий бізнесмен, якого вони підвозили, підкинув йому в машину дивний згорток. «У цього чоловіка був нездоровий вигляд, він важко дихав, був весь мокрий. У нього в руках був портфель. Коли ми побачили, що він щось забув, то хотіли повернутися. Але не встигли. Біля облдержадміністрації люди в масках зупинили нас, дістали той згорток, у якому виявилися гроші», - сказав водій.

Більше свідків у судове засідання не з'явилося, тому суд відклали на невизначений термін.

Наразі вже допитано вісьмох із заявлених обвинуваченням свідків, але жоден із них вину Романчука не підтвердив.

Читайте також: Луценко: Оскарження у суді підозри – лазівка для тих, хто має гроші

Як уже повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали хабар 90 тис. дол за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку.

Тоді автомобіль чиновника зупинили по дорозі і обшукали. Там знайшли пакет з грішми – з 80 тисяч доларів, справжніми з яких виявилося лише 1600. Всі інші імітаційні купюри.

Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ми тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом.

Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, наразі судять одного лише Романчука. Процес триває вже понад рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-