Вчені України і Литви досліджуватимуть “вишиванки”

Вчені України і Литви досліджуватимуть “вишиванки”

Укрінформ
Україна та Литва проведуть спільні дослідження за 11 науково-дослідними проектами у 2018-2019 роках.

Відповідний Протокол було підписано під час Сьомого засідання українсько-литовської комісії зі співробітництва у сфері науки та технологій, що відбулося у м. Вільнюсі, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«З обраних проектів 10 належать до сфери природничих і технічних наук, 3 - до сфери гуманітаристики. Ці проекти покривають усе поле сучасних досліджень: від електронного транспорту в органічних напівпровідниках і біологічного контролю хвороб лісу - й до створення навчальної платформи для демобілізованих бійців АТО й вивчення орнаментики етнографічного текстилю України та Литви», - розповів очільник української делегації, заступник міністра освіти й науки України Максим Стріха.

Він також додав, що з українського боку виконавцями проектів стануть 5 інститутів НАН України та 7 університетів, які розташовані в Києві, Львові, Харкові, Одесі, Сєверодонецьку.

Окрім 11 основних проектів також затвердили 2 резервних. Вони фінансуватимуться Україною та Литвою у разі надходження додаткових коштів або відмови від виконання якогось з основних проектів.

Читайте також: В Австралії винайшли «суперклей» для ран

З повним переліком проектів можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти та науки. 

Наразі триває розробка Дорожньої карти інтеграції України до Європейського дослідницького простору,  її проект мають представити на початку листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-