Росія повинна негайно звільнити Павла Гриба - представництво ЄС в Україні

Росія повинна негайно звільнити Павла Гриба - представництво ЄС в Україні

Укрінформ
Представництво ЄС в Україні очікує негайного звільнення українця Павла Гриба та всіх інших українських громадян, незаконно затриманих та засуджених у Росії.

Про це йдеться в заяві представництва ЄС в Україні. 

"Представництво ЄС в Україні зустрілося з Ігорем Грибом, батьком Павла Гриба, який був викрадений 24 серпня в Гомелі, Білорусь. Павло Гриб наразі перебуває в слідчому ізоляторі в Краснодарі, Російська Федерація. Досі немає чіткого обвинувального вироку щодо звинувачень, винесених проти нього російською владою, окрім загальних звинувачень у вчиненні терористичного акту", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, необгрунтоване затримання Павла Гриба становить серйозну загрозу його здоров'ю, оскільки він потребує спеціального медичного лікування, до якого він все ще не має доступу.

Читайте також: Викрадення Павла Гриба: "Новая газета" опублікувала власне розслідування

"Його справа є ще одним прикладом із серії грубих порушень прав людини та основних свобод, яку російська влада здійснює проти громадян України. У справі Павла Гриба також виявлено незаконне викрадення особи на території третьої країни. Ми очікуємо, що Павло Гриб та всі інші українські громадяни, незаконно затримані та/або засуджені, будуть негайно звільнені", - зазначено в заяві представництва ЄС в Україні.

Як повідомлялося, 19-річний Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі, куди поїхав зустрітися з дівчиною, з якою познайомився в інтернеті. Білоруські силовики тривалий час заявляли, що Гриба у них немає. Проте згодом прикордонники визнали факт перетину ним українсько-білоруського кордону.

Пізніше з'ясувалося, що Гриб перебуває у краснодарському СІЗО №5 за звинуваченням у "тероризмі". Правоохоронні органи Краснодара заарештували Гриба до 17 жовтня.

15 вересня батько хлопця Ігор Гриб заявив, що його сина з невідомих причин вивозили із краснодарського СІЗО у лікарню. Він додав, що українська сторона направила лист-звернення до Росії із проханням допустити комісію лікарів від Міністерства охорони здоров'я для обстеження його сина, який має рідкісне захворювання і потребує постійного прийому ліків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-