У Тюріна був мотив, але недостатній для вбивства Вороненкова - вдова

У Тюріна був мотив, але недостатній для вбивства Вороненкова - вдова

Укрінформ
Вдова екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова Марія Максакова вважає, що у її колишнього цивільного чоловіка Володимира Тюріна не було достатньо підстав для вбивства Вороненкова.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Що стосується Тюріна та його особистого мотиву. Він у нього був, але недостатній для того, щоб виконувати такі зухвалі дії на території іншої держави. Так, він ненавидів моє особисте життя, будь-яке, і, безумовно, Денис, якого він не те що нігтя не вартий, а який з ним розмовляти не хотів... так, зрідка, з приводу дітей, - звичайно, він його дратував страшенно. Цього заперечувати не можна. Просто цей мотив недостатній для того, щоб вбивати. Він просто йому був дискомфортний, але він би нічого не став робити", - переконана Максакова.

Вона також заявила, що висновки слідства, оприлюднені на сьогоднішній прес-конференції, не стали для неї сюрпризом.

"Я з цією пекельною інформацією для себе живу вже останні 4 місяці. Я вважаю, що українське слідство продемонструвало просто видатні результати, оскільки залишається тільки гадати, скільки зусиль робилося злочинцями, щоб замести сліди або завадити слідству, а може, навіть піти на якісь додаткові хитрощі", - додала вдова Вороненкова.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив про завершення розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, який прийняв громадянство України. Слідством встановлено причетність до скоєння злочину п'яти осіб: один із них помер, двох затримали, ще двох розшукують. Замовником злочину Луценко назвав колишнього цивільного чоловіка Максакової Володимира Тюріна. Йому вже повідомлено про підозру у рамках ряду статей Кримінального кодексу, і ГПУ проситиме про екстрадицію Тюріна, а також не виключає оголошення його у міжнародний розшук та заочне засудження.

Читайте також: Тюрін заперечив причетність до вбивства Вороненкова

Як відомо, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова. Він у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною Марією Максаковою, також колишнім депутатом Держдуми, переїхав в Україну, прийнявши українське громадянство.

Вороненков дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-