Перша леді Туреччини відкрила в Київському університеті інтерактивний клас

Перша леді Туреччини відкрила в Київському університеті інтерактивний клас

Укрінформ
Перша леді Туреччини Еміне Ердоган відкрила на базі кафедри тюркології  Інституту філології Київського Національного університету ім. Т.Г.Шевченка інтерактивний клас і центр  ім. кримськотатарського просвітителя, видавця і політика Ісмаїла Гаспринського. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми сьогодні відкриваємо за технічної допомоги і підтримки Турецької агенції з питань розвитку та координації інтерактивний клас для студентів, даруємо інтерактивні дошки та відкриваємо аудиторію ім. Ісмаїла Гаспринського. Такі проекти є символом дружби між Україною і Туреччиною, які розташовані по обидва боки Чорного моря. Я вірю в те, що надана сьогодні технічна підтримка підвищить якість викладання в Інституті філології і  зробить вивчення турецької мови в Україні більш привабливим", - сказала Еміне Ердоган.

Вона  також  відзначила, що в Туреччині на сьогодні проживають мільйони людей, які мають кримськотатарське коріння, тому  Крим, який Туреччина вважає невід'ємною частиною України, займає особливе місце у серці турків. 

"Ми підтримуємо боротьбу українського народу за незалежність та добробут і дуже засмучені агресією, спрямованою на територіальну цілісність України. Я хочу, щоб Україна знала, що турецькі друзі будуть завжди поруч з Україною і  підтримуватимуть її у цій справедливій  боротьбі", - підкреслила перша леді Туреччини.

Вона зауважила, що наразі у всьому світі відбуваються доволі складні процеси, і щоб подолати наявні труднощі, країнам  треба тісніше співпрацювати одна з одною. За словами пані Ердоган, політичні та економічні відносини між нашими країнами вийшли на досить високий рівень, але щоб ще більше їх зміцнити, вони мають охоплювати і такі сфери, як почуття і переконання. 

Читайте також: Українське мовне питання: резолюцію ПАРЄ готуватиме естонець

У цьому контексті перша леді Туреччини зазначила, що розвиток таких напрямів, як культура, наука і освіта є тим цементом, який зміцнює наші відносини на майбутнє.

"Ми ще раз наголошуємо на важливості викладання і навчанні мови, яка є основним засобом нашого спілкування. Я вірю в те, що наші відносини можна вивести на бажаний для нас рівень, якщо ми будемо втілювати спільні думки, побажання та переконання в мову спілкування. Зі свого боку ми готові до будь-яких кроків,  спрямованих на більш широке вивчення української мови в нашій країні", - запевнила Еміне Ердоган.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-