Вдова Вороненкова шокована висновком про замовника вбивства - Пономарьов

Вдова Вороненкова шокована висновком про замовника вбивства - Пономарьов

Укрінформ
Висновки ГПУ стосовно того, що замовником вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова був Володимир Тюрін, стали шоком для Марії Максаковою - вдови загиблого і колишньої цивільної дружини Тюріна.

Про це заявив у понеділок на брифінгу екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З самого початку, коли ця версія розглядалася, Маша /Максакова - ред./ вважала її абсолютно неймовірною. Тому що вона з ним /Тюріним/ спілкується, він батько двох її дітей, і ці діти живуть з ним. І для неї ці висновки, які були зроблені, - це шок і особиста трагедія", - сказав Пономарьов.

Він повідомив, що у них з вдовою Вороненкова "загальна позиція: ми довіряємо результатами цього розслідування і вважаємо, що слідство дійсно докопалось до правди". Він зазначив, що ГПУ могла назвати винними спецслужби РФ і відкинути всі інші версії.

"Тим не менш, всі вони були розглянуті, і була встановлена істина, за що я хочу зробити комплімент", - сказав Пономарьов.

Читайте також: Луценко назвав замовника вбивства Вороненкова

Колишній депутат Держдуми відзначив, що зараз у РФ буде складний вибір: "Видати Тюріна, тим більше що РФ має таку можливість, так як він громадянин Казахстану і отримав російське громадянство набагато пізніше, ... або РФ відмовиться його видавати і тим самим підпишеться в тому, що це був політичний інтерес".

При цьому Пономарьов підкреслив, що у нього немає сумнівів в тому, що за вбивством стоїть "російська правоохоронна машина спецслужб".

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня 2017 року біля готелю "Прем'єр Палас" у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство. Вороненков в грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом Держдуми Марією Максаковою, переїхав в Україну, де дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента Віктора Януковича.

Вбивцею Вороненкова виявився уродженець Севастополя, який пройшов підготовку у школі для диверсантів в РФ, а потім поступив на службу в Нацгвардію України Павло Паршов. Він був поранений охоронцем Вороненкова і помер в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-