На будівництво житла для сиріт виділили з бюджету 277 мільйонів

На будівництво житла для сиріт виділили з бюджету 277 мільйонів

Укрінформ
Субвенція на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, яка була виділена з державного бюджету у розмірі 277 млн грн, має бути використана ефективно.

Про це на селекторній нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, яка проходила під головуванням заступника міністра Лева Парцхаладзе, заявив уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, повідомляє прес-служба Глави держави.

В АПУ нагадали, що на початку липня Верховна Рада внесла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», якими передбачено виділення субвенції у розмірі 277 млн грн з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

«Виділені кошти мають бути використані ефективно, повинно бути збудоване та придбане якісне житло в місцях, максимально наближених до інфраструктури» - наголосив Кулеба під час селекторної наради.

Читайте також: Уряд має дозволити перевірки дитячих закладів і таборів — Кулеба

Зазначається, що за інформацією з обласних державних адміністрацій, за рахунок субвенції в регіонах з'явиться 83 житлових приміщення для розташування дитячих будинків сімейного типу. «В цих будинках буде проживати понад 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Окрім цього, до кінця 2017 року буде придбано 328 квартир і побудовано один житловий будинок на 25 осіб, що дозволить забезпечити соціальним житлом ще майже 600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа», - уточнюється у повідомленні.

Кулеба також поінформував учасників наради, що спільно з Мінсоцполітики ведеться робота із розробки індикаторів і методичних рекомендацій оцінки стану забезпечення прав дітей в регіонах та підготовки регіональних планів реформування закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-