Прокурори, судді та держслужбовці більше не отримають спецпенсій

Прокурори, судді та держслужбовці більше не отримають спецпенсій

Укрінформ
Новий закон про пенсійну реформу скасовує призначення спеціальних пенсії для високопосадовців.

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір в ефірі "Радіо Свобода"

"Всі спеціальні пенсії прибираються: якісь повністю, якісь мають перехідні норми. Наприклад, по державній службі перехідна норма така, що для тих людей, які вже набули права на таку пенсію, це право залишається. В основному всі спеціальні пенсії прибираються", – сказав Шамбір.

За його словами, для тих людей, які вже отримують спецпенсії, перерахунку не буде, аж поки пенсії за звичайною системою не перевищать суми тих спецпенсій. В такому випадку отримувачі просто перейдуть на загальну систему, пояснив заступник міністра.

"Люди, які вже отримували спецпенсії, будуть отримувати й надалі – ніякого зменшення не буде. Правильно йти шляхом того, щоб менші пенсії підтягувати до великих. Саме цим шляхом ми і пішли", – сказав Шамбір.

Читайте також: Пенсійна реформа: у Реви сказали, за скільки можна купити рік страхового стажу

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила закон про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсій 9 мільйонам пенсіонерів на суму від 200 до 1000 гривень із жовтня 2017 року. Реформа передбачає, зокрема, запровадження єдиних правил визначення пенсії, скасування 15-відсоткового зниження пенсій працюючим пенсіонерам, гнучкий коридор пенсійного віку – 60-65 років, запровадження можливості компенсації відсутнього страхового стажу тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-