Держмолодьжитла забезпечило житлом 102 сім’ї учасників АТО

Держмолодьжитла забезпечило житлом 102 сім’ї учасників АТО

Укрінформ
За програмами Держмолодьжитла цього року забезпечено житлом 102 сім’ї учасників АТО.

«У рамках усіх програм Держмолодьжитла цього року забезпечено житлом 102 сім’ї учасників АТО», - повідомив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний, коментуючи основні показники роботи установи за 9 місяців 2017 року, повідомляє прес-служба Держмолодьжитла.

При цьому він відзначив позитивну динаміку: якщо за 2015-2016 роки 53 родини учасників антитерористичної операції отримали власне житло за програмами Фонду, то вже за дев’ять місяців цього року – майже удвічі більше. А загалом таких родин налічується вже 155.

У цілому за січень-вересень 2017 року укладено 333 договори з громадянами: 211 щодо надання пільгових кредитів молоді, 80 – надання державної підтримки на придбання доступного житла і 42 пільгові кредити працівникам бюджетної сфери, педагогам та іншим категоріям населення.

Через програми, які адмініструє Фонд, у будівельну галузь залучено понад 219 млн грн інвестицій – з них 113 млн кошти місцевих бюджетів, понад 59 млн – власні кошти громадян і 47,4 млн грн – кошти статутного капіталу Держмолодьжитла.

Читайте також: В уряді нагадали, які покупки можуть“скасувати” субсидію

Зараз на обслуговуванні у державній спеціалізованій фінансовій установі перебуває 15,7 тис. договорів з громадянами, які покращили свої житлові умови завдяки програмам Фонду.

На цей час кредитний портфель Держмолодьжитла перевищує 1 млрд грн. Статутний капітал Фонду становить 301 млн грн.

Загалом за 1998-2017 роки понад 37,7 тис. родин вирішили своє житлове питання за програмами Держмолодьжитла. Збудовано 993,4 тис. кв. м житла.

2017 року, зазначив Сергій Комнатний, Фонд молодіжного житлового будівництва працює на забезпечення конституційного права громадян на житло насамперед завдяки співпраці з органами місцевої влади і самоврядування. Разом з тим, триває робота щодо передбачення у проекті Держбюджету України на 2018 рік бюджетного запиту Фонду на реалізацію житлових програм в розмірі 1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-