Матіос сказав, чому справою Клименка займається військова прокуратура

Матіос сказав, чому справою Клименка займається військова прокуратура

Укрінформ
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос пояснив передачу справи Клименка військовій прокуратурі бездіяльністю департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Про це він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чому цією справою зайнялася військова прокуратура? Тому що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ споглядав, навіть не арештувавши кошти, які були у банку "Юнісон" на вулиці Лесі Українки чи Спортивна 1... І Клименко всі ці майже 2,5 року заробляв кошти. Після того, як прийшов генеральний прокурор Луценко, і заслухав Департамент спецрозслідувань, який розказав, що щупальця його спроможностей зім'яті, Луценко визначив як генпрокурор відповідно своїх повноважень орган, який буде розслідувати (військову прокуратуру - ред.)", - сказав Матіос.

Читайте також: Нацагентству з розшуку активів передали "зоопарк" Клименка

За його словами, після того, як військова прокуратура почала розслідувати справу щодо Клименка, вона довела, що "вміє розслідувати, на законних підставах оголошувати підозри і збирати докази і робить це все для українського суспільства і держави".

Як повідомляв Укрінформ, Військова прокуратура передає в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, арештоване в Україні майно на суму 900 млн гривень, та корпоративні  права юридичних осіб на загальну суму понад 400 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-