Кабмін два роки допомагатиме українцям

Кабмін два роки допомагатиме українцям "60+" до виходу на пенсію

Укрінформ
Кабінет міністрів готує постанову, яка визначить розмір державної допомоги особам, що досягли пенсійного віку і мають страховий стаж не менше 15 років, але не мають права на отримання пенсії.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева на селекторній нараді з питань запровадження пенсійної реформи під головуванням Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тимчасова державна соціальна допомога з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року призначатиметься непрацюючим особам, які досягли встановленого пенсійного віку, тобто 60 років, мають страховий стаж не менше 15 років, але не набули права на пенсійну виплату, на період до набуття права на пенсію за віком у розмірі, який буде встановлено Кабінетом міністрів. Відповідна постанова зараз буде винесена на розгляд уряду", - сказав Рева.

Читайте також: Реформа зменшить і в перспективі ліквідує дефіцит Пенсійного фонду - Рева

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 жовтня ухвалила у другому читанні законопроект щодо пенсійної реформи. Документ, зокрема, передбачає проведення осучаснення пенсій і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-