Чисельність української армії наближається до

Чисельність української армії наближається до "законодавчого ліміту"

Укрінформ
Чисельність Збройних Сил України на сьогодні наблизилась до визначеного законодавством граничного ліміту - 250 тисяч осіб.

Про це заявив під час брифінгу в Києві начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чисельність Збройних Сил регулюється законом України. На сьогодні, відповідно до закону, гранична чисельність Збройних Сил  - 250 тисяч. Ця цифра виважена спеціалістами МОУ, Генштабу, Кабінету міністрів, особливо міністерств економіки,  інфраструктури та фінансів. Звичайно, чим більша армія, тим краще. Але ж ми не можемо порушувати закон. Тому на сьогодні Збройні Сили знаходяться на граничному ліміті чисельності, що становить ту цифру, яку я назвав", - сказав він.

Генерал підкреслив, що наразі спостерігається значна мотивація у громадян України укласти контракт на проходження військової служби в ЗСУ.

Читайте також: Осінній призов: на строкову службу візьмуть майже 10,5 тисяч юнаків

"Міністерством оборони та Генеральним штабом проводяться цілеспрямовані заходи щодо нарощування укомплектованості військ (сил) військовослужбовцями за контрактом. Основна увага приділяється комплектуванню бойових бригад (батальйонів), які повністю залучаються до проведення АТО",  - зазначив Артеменко.

Він також наголосив, що, відповідно до Концепції військової кадрової політики у ЗСУ на період до 2020 року, розвиток системи кадрового менеджменту спрямований на оптимальне забезпечення потреб Збройних Сил в особовому складі та наданні можливості кожній особі реалізувати свій потенціал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-