Аваков упевнений, що звинувачення трьох поліцейських у справі Майдану розсиплються

Аваков упевнений, що звинувачення трьох поліцейських у справі Майдану розсиплються

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що звинувачення у справі Майдану трьом працівникам поліції є надуманими і переконаний, що вони "розсиплються".

Про це він заявив під час брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо за три роки слідство по Майдану на чолі з відповідною групою не знайшло інших підстав, крім як рядового співробітника поліції залучати за надуманим звинуваченням, то вважаю, що це не дуже гідне заняття. Цих співробітників, зокрема полковника Бабича звинувачують у тому, що він нібито допомагав в оформленні документів щодо завезення димових засобів чи спецзасобів. Бабич провів 9 місяців у зоні проведення АТО, має бойовий орден, був в Іловайську, брав Миколаївку і так далі... Звинувачувати його за надуманим звинуваченням, тому що не можна зачепити інших, а цей знаходиться поруч, - це не дуже коректно та гідно. І таке ж ставлення до цього має і його безпосередній керівник пан Фацевич (Олександр Фацевич - заступник голови Нацполіції - ред.), який так само воював на фронті і розуміє ціну цієї ситуації, і цим пояснюється його присутність у суді. Разом з тим не перешкоджаємо формальній судовій процедурі. Вважаємо, що це питання має вирішитись у юридичній площині, шляхом процедури аргументів і доказів. Я впевнений, що ці звинувачення розсиплються", - пояснив Аваков.

Читайте також: Затримана банда "Торпеди" контактувала з Опоблоком - Аваков

Як повідомлялось, Генпрокуратура повідомила про підозру у справі Майдану трьом колишнім високопосадовцям Міністерства внутрішніх справ - Ігор Бабич, Анатолій Серединський і Сергій Поготов. Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич звернувся до Печерського районного суду Києва з клопотанням про взяття їх на поруки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-