Аваков заявив про затримання групи виконавців дев'яти резонансних злочинів

Аваков заявив про затримання групи виконавців дев'яти резонансних злочинів

Укрінформ
Співробітники Нацполиции затримали злочинну групу, яка причетна до 9 злочинів, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості та міжнародних конфліктів.

Затримання відбулося в момент, коли злочинці їхали підірвати угорський пам'ятник на Закарпатті, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора співробітниками Нацполиции затримана бандитська група, яка скоювала злочинні дії на території держави Україна протягом 2016-2017 років. Вчора вони їхали підривати угорський пам'ятник на Закарпатті", - сказав Аваков.

На своїй сторінці у Facebook Аваков також повідомив подробиці затримання.

"Вони їхали підривати угорський пам'ятник на кордоні з Україною – виконувати чергове замовлення. Завдання треба було зробити терміново – останнім часом українсько-угорські відносини напружилися. Теракт проти угорського пам'ятника на Верецькому перевалі Закарпатської області мав підлити масла у вогонь", - написав він.

Затримання відбулося біля кордону. Вилучені при затриманні – гранати РГД-5, спеціально підготовлений вибуховий пристрій з приєднаним газовим балоном для детонації і гранати РГД-5.

"Злочинна група з кількох людей, жителів Черкаської області розроблялася спеціальною групою карного розшуку під безпосереднім керівництвом Князєва і Аброськіна. Доведено низкою незаперечних фактів участь цієї групи в 9 злочинах, скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості та міжнародних конфліктів", - написав Аваков.

Глава МВС також повідомив, що фіксація на місці злочинів, зразки і аналізи ДНК, свідчення, дані після затримання, свідчать - затримана злочинна група, що вчинила такі злочини:

1. У місті Чернівці, де в ніч на 19.11.2016 була осквернена Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої був нанесений антисемітський напис.

2. У місті Умань, де 21.12.2016 зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана і кинули голову свині з вирізаною свастикою.

3. У місті Києві, де 8.06.2017 зловмисники кинули гранату в Посольство США.

4. У місті Львів, де 30.06.2017 зловмисники спробували підпалити синагогу.

5. У місті Луцьк, де 10.07.2017 зловмисники кинули вибуховий пристрій в консульство Польщі.

6. У Києві, де 24.08.2017 в День Незалежності була кинута граната на вулиці Грушевського і були поранені рідні героя України Валерія Чибинеева.

7. У Києві, на вул. Курбаса, де в той же день гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.

8. У місті Умань, де 21.09.2017 була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

9. Група була затримана при виконанні теракту щодо підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі Закарпатської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-