Геращенко: У нас вже рік заблоковано звільнення заручників

Геращенко: У нас вже рік заблоковано звільнення заручників

Укрінформ
Україна має поставити вимогу негайно звільнити всіх заручників на окупованих територіях і українських політв'язнів, яких утримують в РФ.

Про це сказала член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі - перший заступник голови ВР Ірина Геращенко в інтерв’ю ТСН.

«Це не є пристойним, що у нас вже рік заблоковано питання звільнення заручників. Нас шантажують заручниками. І очевидно, що українські заручники на Донбасі не можуть чекати миротворців, тому що це процес не завтрашнього дня. Їх треба витягувати сьогодні. І моє бачення таке, що ми маємо поставити обов'язкову вимогу негайно всіх звільнити», - заявила Геращенко.

Вона уточнила, що потрібно поставити обов'язкову вимогу негайно звільнити всіх заручників: «Тих політв'язнів Кремля, хто перебуває в російських тюрмах, і тих, хто на окупованих територіях по три роки сидять, і кримських татар».

Читайте також: Гельсінська комісія: про Сущенка говоритимуть на брифінгу в Конгресі США

За її словами, дуже важливо добиватися виконання Мінських угод Росією і її маріонетками, починаючи від безпекового пункту і закінчуючи гуманітарним.

На думку першого віце-спікера, Україна має щодня тиснути на партнерів саме з гуманітарного питання.

«І це непристойно, що тільки Україна про це говорить. Так, зараз є реакція Європейського союзу на вирок Умерова, але цього дуже мало. Ми маємо щодня тиснути на наших партнерів саме з гуманітарного питання», - наголосила вона.

Раніше повідомлялося, що у списку заручників, які перебувають на окупованих територіях та в РФ, 144 особи.

Як відомо, 27 вересня "суд" в окупованому Росією Криму засудив заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова до двох років колонії-поселення із забороною займатися публічною діяльністю на такий самий строк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-