Сенцов написав, що його етапують у найпівнічнішу колонію Росії

Сенцов написав, що його етапують у найпівнічнішу колонію Росії

Укрінформ
Український політв'язень, режисер Олег Сенцов надіслав листа із СІЗО Тюмені, в якому припустив, що його етапують в Ямало-Ненецький автономний округ.

Лист опублікувала правозахисна організація «Открытая Россия», пише Громадське.

Лист датований 17 вересня, а відправлений 21 вересня.

До Москви він ішов тиждень. На конверті стоїть штамп «Тюменська область, ФКУ СІЗО-1, м Тюмень».

«У мене все нормально. Їду. Вивезли різко з Якутії і везуть в Ямало-Ненецький автономний округ. А там тільки одне місце для відбування покарання — це легендарний Харп. Як там було, і як там є, я думаю, що ти знаєш краще за мене. Нічого хорошого від цього відрядження не чекаю. Тим більше, проїхавши іркутський та омський централи, маю собі певне уявлення про те, як буває погано і не тільки з розповідей», — йдеться у листі до правозахисниці Зої Светової. 

Сенцов також нагадав, що в липні, коли він перебував у якутської ІК-1, міністр закордонних справ України Павло Клімкін намагався йому зателефонувати, а Pussy Riot провели акцію на мосту через озеро Сайсари неподалік від колонії.

«Це дуже гарно! Але замість дзвінка мені дали чергове ШІЗО (штрафний ізолятор, — ред.) (четверте чи п'яте навіть), а потім взагалі вивезли в більш жорстке місце — Харп. Наказ про це ФСВП Росії підписав наприкінці липня. Це зовсім не означає, що не треба нічого робити ... » — зазначив режисер.

Читайте також: У СІЗО Челябінська заявляють, що Сенцова до них не етапували - правозахисниця

Як повідомлялося, режисера Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ РФ в окупованому Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів і підпалів офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-