Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді, затриманого на хабарі

Вища рада правосуддя дала згоду на арешт судді, затриманого на хабарі

Укрінформ
Вища рада правосуддя дала згоду на утримання під вартою судді Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка, якого підозрюють в отриманні 2,5 тисячі доларів хабара.

Про це повідомила прес-секретар ВРП Оксана Лисенко.

"До Вищої ради правосуддя 28 вересня 2017 року надійшло подання заступника генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького про надання згоди на утримання судді Баришівського районного суду Київської області Лисюка Олександра Дмитровича під вартою... Вища рада правосуддя, дослідивши матеріали подання..., вирішила його задовольнити", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-секретаря, з матеріалів клопотання видно, що Лисюка затримано 27 вересня 2017 року "безпосередньо під час вчинення злочину" на підставі статей 208, 482 Кримінального процесуального кодексу. Того самого дня йому вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 ст. 368 (вимагання хабара) ККУ.

Читайте також: ВРП погодила арешт судді, який пропонував хабара Холодницькому

Лисюк підозрюється в отримання хабара у розмірі 2,5 тисячі доларів США. Як встановило слідство, цю суму він вимагав за ухвалення рішення на користь позивача в цивільній справі щодо стягнення грошових коштів.

До подання САП долучено копії матеріалів, якими обгрунтовано доводи прокуратури про необхідність тримання судді Лисюка під вартою, повідомила прес-секретар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-