Зниклий екс-охоронець Яроша знаходиться у російському СІЗО - активісти

Зниклий екс-охоронець Яроша знаходиться у російському СІЗО - активісти

Укрінформ
Зниклий місяць тому український націоналіст з Херсонщини, колишній охоронець лідера Правого сектора Дмитра Яроша Олександр Шумков зараз знаходиться на території Росії у Брянському СІЗО за підозрою в участі в "екстремістських організаціях".

Про це йдеться у повідомленні спільноти "Самооборона Херсона" у Facebook.

"Місяць назад він зник. Без жодних попереджень. Просто не приїхав з роботи додому. За якийсь час колабораціоніст Журавко виклав пост, що йому нібито з України повідомили, наче Олександр перетинав кордон з РФ і що його затримало ФСБ та відпустило. У жодний спосіб до цього часу інформація про перетин кордону не підтверджувалась, а сам Олександр просто зник. Ми знаємо, що добровільно націоналіст не міг перетнути кордон країни-агресора і вважаємо, що є люди, причетні до його викрадення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, 26 вересня матері Шумкова надійшов лист з РФ, "що Олександр знаходиться у Брянському СІЗО і йому виголошено підозру за участь в екстремістських організаціях".

"Наразі про зникнення та лист повідомлено поліцію, СБУ, матір найближчим часом буде в Києві та звернеться до МЗС з метою подальшого з'ясування обставин через консульства", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Охоронця Яроша судитимуть за трьома статтями

Крім того повідомляється, що херсонець Шумков Олександр Сергійович 1989 р.н. під час революційних подій 2014 року та протягом частини 2015 року входив до охорони тодішнього керівника "Правого сектору" Дмитра Яроша. "Олександр - справжній патріот України. Переставши входити до команди Д.Яроша, патріотичних лав Херсонщини він не покинув. Працював у Чорнобаївській військовій частині, з осені мало розпочатись його навчання задля підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня та подальшого просування по військовій службі", - повідомили у спільноті "Самооборона Херсона".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-