Ситуація в Калинівці вкотре показала необхідність системи оповіщення - Золотухін

Ситуація в Калинівці вкотре показала необхідність системи оповіщення - Золотухін

Укрінформ
Надзвичайна подія поблизу міста Калинівка Вінницької області вкотре довела, що Україна потребує системного рішення у сфері національного оповіщення щодо критичних ситуацій.

Про це заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін написав на своїй сторінці у Facebook

«Дуже радий за кіберполіцію та вдячний Lifecell за активну позицію (дата-оператор Lifecell передав Департаменту кіберполіції систему власної розробки для екстреного інформування в умовах надзвичайних ситуацій Emergency Notification System - ред.), але держава потребує системного рішення в сфері національного оповіщення, яке включає усіх операторів та усі органи і критичні ситуації. На превеликий жаль, ДСНС, яка є частиною МВС так само, як і кіберполіція, напрацювала ряд документів, що не рухаються в міністерстві. Калинівка вчергове показала критичну необхідність системи оповіщення в критичних ситуаціях, які мають відпрацьовувати не тільки в ситуаціях кібератак», - наголосив Золотухін.

Читайте також: На Вінниччині оповіщали про евакуацію зокрема й через радіо і ТБ - Костинський

Як повідомляв Укрінформ, увечері 26 вересня поблизу міста Калинівка на Вінниччині на складах озброєння виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб. 

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

За фактом вибухів на артскладах у Калинівці військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «диверсія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-