На Вінниччині оповіщали про евакуацію зокрема й через радіо і ТБ - Костинський

На Вінниччині оповіщали про евакуацію зокрема й через радіо і ТБ - Костинський

Укрінформ
Після пожежі на складах боєприпасів поблизу Калинівки у Вінницькій області інформація про евакуацію населення поширювалась, зокрема, й через телеканали і радіостанції.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив член Нацради Сергій Костинський.

«Національна рада поінформувала Державну службу України з надзвичайних ситуацій щодо всіх місцевих і регіональних мовників України. Тобто у ДСНС є можливість використовувати місцеві та регіональні телеканали і радіостанції для оповіщення населення, а які ЗМІ задіювати - вони вже обирають самі. Так, із Вінницької області були врізки в ефіри телеканалів «1+1» та «Інтер», а також Українського радіо. За допомогою цих каналів була поширена інформація щодо евакуації населення», - сказав Костинський.

Він також зауважив, що нині в рамках проекту «Мовлення громад» Нацрада проводить конкурси на вільні частоти для місцевого радіомовлення, однією з умов яких є зобов'язання забезпечувати оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Читайте також: До гасіння пожежі на артскладах у Калинівці залучили літаки

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня на складах озброєння поблизу міста Калинівка, що на Вінниччині, виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. Наразі евакуйовано понад 30 тисяч осіб, і евакуація триває. Залучено 50 автобусів, 10 карет швидкої допомоги.

За оперативною інформацією травмовано 2 особи, яких госпіталізовано до медичних закладів.

Наразі закрито рух усіх видів транспорту, зокрема автотранспорту на автодорозі Житомир - Могилів-Подільський; залізничного транспорту на перегоні Сосенка - Калинівка Південно-Західної залізниці; повітряного транспорту в радіусі 50 кілометрів від м. Калинівка.

Відключено лінії електропередач Калинівка-УкрФлора та Калинівка-Лаврівка, а також газопостачання 16 населених пунктів.

За фактом вибухів на артилерійських складах у Калинівці військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальне провадження за статтею «диверсія».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-