НАЗК вимагає покарати керівника Харківського автозаводу через конфлікт інтересів

НАЗК вимагає покарати керівника Харківського автозаводу через конфлікт інтересів

Укрінформ
НАЗК внесло припис генеральному директору "Укроборонпрому" стосовно керівника Харківського автомобільного заводу Олександра Фотченкова про несвоєчасне передання в управління іншій особі належних йому корпоративних прав.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК. 

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні ухвалило рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону генеральному директору державного концерну "Укроборонпром" Роману Романову. Припис внесено стосовно керівника державного підприємства "Харківський автомобільний завод" Олександра Фотченкова", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАЗК погодило ще 7 антикорупційних програм органів влади

За результатами перевірки, здійсненої Департаментом моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК, встановлено, що керівник Харківського автомобільного заводу, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, порушив вимоги частини першої статті 36 Закону України "Про запобігання корупції", а саме у 30-денний строк після призначення на посаду не передав в управління іншій особі належні йому корпоративні права.

Згідно з приписом НАЗК вимагає вжити заходів щодо усунення порушень вимог закону  "Про запобігання корупції" Олександром Фотченковим та розглянути питання щодо притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-