Учасник

Учасник "прориву" Саакашвілі впав у кому після вироку суду

Укрінформ
Учасник прориву кордону для політика Михеїла Саакашвілі Олександр Бурцев, який впав у діабетичну кому після оголошення рішення суду про утримання його під вартою, вийшов із коматозного стану, але ще залишається у реанімації лікарні швидкої допомоги.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив народний депутат України Юрій Дерев'янко.

«Олександр вийшов з коми, проте все ще знаходиться у реанімації. Медики стабілізують йому цукор у крові та тиск», - зазначив Дерев'янко.

За його словами, зараз лікарі зібралися на консиліум, щоб визначитися з подальшим лікуванням Бурцева.

Як повідомлялося, 25 вересня Бурцев після оголошення в Апеляційному суді Львівщини рішення про утримання його під вартою втратив свідомість і впав в діабетичну кому. Бурцев хворіє на цукровий діабет 1-го типу. 

Під час засідання і захисники Бурцева, і сам фігурант скаржилися на те, що у СІЗО йому відмовляють в інсуліні, на забезпечують дієтичним харчуванням і смужками для глюкометра. 

Бурцева затримали за участь у подіях при порушенні держкордону Саакашвілі, звинувативши у сприянні групі осіб в незаконному перетині кордону та нанесенні ушкоджень силовикам. Він - колишній боєць батальйону «Шахтар» та має статус учасника бойових дій. На даний час як переселенець з Єнакієвого мешкає в Івано-Франківську.

Читайте також: Учасника "прориву" Саакашвілі залишили під вартою без права застави

25 вересня Апеляційний суд Львівської області відхилив скаргу захисників Бурцева, якого заарештували на 60 днів без права застави за незаконний перетин кордону разом із Саакашвілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-