Суд не обрав запобіжний захід Богданову, його відпустили

Суд не обрав запобіжний захід Богданову, його відпустили

Укрінформ
Колишній директор ДП "Інформаційні судові системи" Леонід Богданов вийшов з-під варти, оскільки суд не розглянув клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту. 

Про це повідомив у коментарі Укрінформу начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Богданов вийшов з-під варти сьогодні о 4 ранку, оскільки Печерський суд не розглянув клопотання про арешт", - зазначив він.

Читайте також: На кордоні з РФ затримали екс-директора "Інформаційних судових систем" Богданова

Раніше Горбатюк повідомляв Укрінформу, що 23 вересня правоохоронці затримали Богданова при спробі потрапити до Росії через пункт пропуску "Конотоп", що в Сумській області.

Після затримання Богданову повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Зокрема, Генпрокуратура інкримінує колишньому директору ДП "Інформаційні судові системи" заволодіння 6,4 млн грн  у 2013-2014 рр. шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв'язку в органах юстиції України із подальшим виведенням державних коштів на підконтрольну іноземну компанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-