Нацгвардія спростовує

Нацгвардія спростовує "докази" у справі Марківа, які опублікували росЗМІ

Укрінформ
Російські ЗМІ розповсюджують несправжні документи у справі українського бійця Нацгвардії Віталія Марківа.

Відповідна заява оприлюднена на сайті НГУ.

"Так, нещодавно на Інтернет-сайті "Русская весна" з'явилось повідомлення із заголовком "Документ "РВ" помогли італьянцам прийти к выводу - репортёра Роккелли "убрали" ВСУ, чтобы он не мешал Киеву". До статті додавалась псевдодовідка від 7 липня 2017 року № 287 нібито за підписом т.в.о. командира військової частини 3066 Національної гвардії України полковника Рихтіка К.В. Зазначимо, що полковник Рихтік К.В. на той час дійсно тимчасово виконував обов'язки командира цієї військової частини. І це єдине, що відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ця "довідка" містить у собі багато розбіжностей, які свідчать про її недостовірність.

Зокрема, у прізвищі адресата "доповідної записки" допущено помилку, а саме прізвище генерал-полковника  Аллерова Ю.В. налічує одну літеру "л", хоча насправді їх має бути дві. Вищезазначена довідка у військовій частині 3066 не видавалась. Під вихідним № 287 від 7 липня 2017 року не міститься жодного документа. Вихідна документація військової частини 3066 має відповідний індекс, який відрізняється від того, що використали російські пропагандисти. Крім того, кутовий штамп, який міститься на даній довідці, не відповідає дійсності, так як у військовій частині 3066 вихідну та вхідну кореспонденцію штампують мокрою печаткою іншого затвердженого зразку. Також військова частина 3066 не є у прямому підпорядкуванні Головному управлінню Національної гвардії України, а є структурним підрозділом одного з територіальних об'єднань НГУ, тому будь-які документи військова частина на ім'я командувача Національної гвардії України не надає.

І, насамкінець, вихідна кореспонденція військової частини 3066 не затверджується гербовою печаткою оскільки має відповідний мокрий кутовий штамп. Сама гербова печатка виглядає нечітко: при її збільшенні та детальному перегляді виявляються ознаки підроблення, поінформували у НГУ.

У відомстві зазначили, що "таким чином, чітко відслідковується російський слід у фабрикуванні доказів смерті італійського журналіста шляхом підробки службових документів Національної гвардії України".

Читайте також: Справа Марківа: Україна пропонує Італії спільне розслідування – Єнін

Як повідомляв Укрінформ, поліція Італії 30 червня заарештувала бійця Нацгвардії Марківа. Прокуратура міста Павія (регіон Ломбардія) обвинувачує Марківа в умисному вбивстві з міномета італійського фотографа Роккеллі 24 травня 2014 року біля окупованого на той час Слов'янська Донецької області.

Генеральна прокуратура України стверджує, що Марків не міг цього зробити, оскільки на озброєнні Національної гвардії, в лавах якої служить Марків, тоді взагалі не було мінометів. У ГПУ також нагадали, що на той час згадану територію не контролювала українська влада і що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-