Аваков розповів, як отримати довідку про судимість у “два кліки”

Аваков розповів, як отримати довідку про судимість у “два кліки”

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ запроваджує новий онлайн-сервіс - замовлення довідки про відсутність судимості безкоштовно і в режимі 24/7.

Про це повідомив у понеділок міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

«Послуга, яка забирала десятки годин, була «розсадником» корупції, викликала злість і обурення - трансформована в два кліки і посмішку на вашому обличчі», - повідомив міністр.

Він нагадав, що довідку про несудимість щороку в Україні отримують близько 800 тисяч осіб. Вона потрібна при оформленні на роботу, поданні документів у багато державних інстанцій, для участі в тендері, усиновленні, встановленні опіки, оформленні громадянства, відновленні втрачених документів і т. д.

За словами Авакова, новий сервіс включає можливість замовити довідку в онлайн-режимі «в 2 кліки» й електронну систему інформування про готовність документа. Отримати готову довідку можна у будь-якому сервісному центрі МВС, незалежно від місця реєстрації. Сьогодні вже працює 153 СЦ по всій країні, і ця система весь час розвивається, додав міністр.

Читайте також: Свідоцтво про народження онлайн: пілотний проект запрацює у жовтні

Щоб замовити довідку, потрібно зайти на сайт mvs.gov.ua або hsc.gov.ua, вибрати спосіб зареєструватися, скориставшись електронним цифровим підписом або IDBank (клік 1). Потім потрібно заповнити електронну форму, зазначивши, в якому із сервісних центрів МВС (зі списку) вам зручно забрати готову довідку (клік 2). А потім - відправити форму.

Після цього заявка обробляється і формується в автоматичному режимі. «Потім ви отримуєте повідомлення на електронну пошту, що документ готовий, приїжджаєте і забираєте», - зазначив Аваков.

Він додав, що оскільки довідка про відсутність судимості потрібна учасникам державних тендерів, тепер більш як 200 тис. учасників системи закупівель ProZorro можуть, не виходячи з дому або офісу, замовити за допомогою електронного цифрового підпису і подати її в режимі онлайн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-