“Переселенська блуканина”: в Україні з’явилась гра про соціальну проблему

“Переселенська блуканина”: в Україні з’явилась гра про соціальну проблему

Укрінформ
Настільна гра "Переселенська блуканина" мала на меті розповісти про проблеми внутрішньо переміщених осіб людям, які не мають досвіду переселення, і не є дискримінаційною.

На цьому наголосила координатор розробки гри "Переселенська блуканина", виконавчий директор Stabilization Support Services Ольга Іванова під час прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Протягом двох років, які ми працюємо з переселенцями, ми стикаємося з тим, що людям не дуже цікаві проблеми цієї категорії населення. Дуже важко привернути увагу як приймаючих громад, так влади і преси до такої категорії людей, яких, власне, понад 1 млн 600 тис. в Україні. Ми хотіли зробити такий проект, який дасть можливість розказати про життя переселенців непереселенцям", - сказала Іванова.

За її словами, розробники на основі інтерв'ю створили симуляцію досвіду переселенців у більш ніж 60-ти найтиповіших ситуаціях.

Читайте також: «Переселенська блуканина». Чому настільна гра викликала резонанс у соцмережах?

"Ми зробили цю гру, аби кожен міг відчути себе переселенцем. На щастя, не у всіх є досвід переселення, і ми нікому його не бажаємо. Але з іншого боку, без розуміння немає емпатії та боротьби за рівні права для всіх громадян", - зазначила Іванова.

За її словами, робота над розробкою велася близько півроку. У результаті випущено 450 примірників українською та 50 англійською мовами. Перша презентація гри відбулася 19 вересня в Києві, тоді в неї могли зіграти всі охочі. Проте вже наступного дня у ЗМІ та соцмережах почали з’являтися критичні відгуки. Зокрема, деякі фоловери були обурені використанням проблем ВПО для гри.

Координатор розробки вибачилася перед тими людьми, які відчули себе ображеними цією грою. Як пояснила Іванова, вона не очікувала, що проект викличе обурення серед переселенців.

Вона наголосила, що Міністерство соціальної політики не має жодного стосунку до розробки «Переселенської блуканини». Фінансування проекту надали уряд Великої Британії і фонд "Stabilization Support Services".

Гра розповсюджується безкоштовно: щоб її отримати, потрібно заповнити анкету на сайті організації та її сторінці у Facebook. Перевага у відборі кандидатів на отримання паперового настільного примірника надаватиметься хабам, школам, бібліотекам і тим установам, які зможуть провести дискусії між ВПО і непереселенцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-