Вже звільнена: ГПУ повернули подання на суддю, яка пропонувала хабар Холодницькому

Вже звільнена: ГПУ повернули подання на суддю, яка пропонувала хабар Холодницькому

Укрінформ
Вища рада правосуддя (ВРП) повернула Генпрокуратурі подання про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського райсуду Дніпра Наталії Овчаренко, яка вже не має статусу судді, і яка разом із головою того ж суду Геннадієм Підберезним намагалася дати керівнику САП Назару Холодницькому хабара у 300 тисяч доларів.

Про це інформує прес-служба ВРП у Фейсбуці.

«22 серпня 2017 року Рада ухвалила повернути без розгляду подання заступника генерального прокурора Анжели Стрижевської про надання згоди на утримання під вартою судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська Наталії Овчаренко, яка вже звільнена з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України і втратила статус судді», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у ВРП, відповідно до вимог статей 58-60 Закону України «Про Вищу раду правосуддя», статті 482 Кримінально-процесуального кодексу України затримання судді чи утримання його під вартою чи арештом здійснюється за згодою ВРП. "З огляду на зазначені повноваження Вищої ради правосуддя Кримінальним  процесуальним кодексом України та статтею 58 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» встановлено вимоги до подання генерального прокурора або його заступника про надання згоди на затримання судді, утримання його під вартою чи арешт", - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: ВРП погодила арешт судді, який пропонував хабара Холодницькому

Зазначається, що рішенням ВРП від 22 серпня 2017 року Овчаренко було звільнено з посади судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції.

«Таким чином, Овчаренко Наталія Григорівна не має статусу судді, тому подання про утримання її під вартою не відповідає вимогам Закону України «Про Вищу раду правосуддя» та Кримінального процесуального кодексу України», - підкреслив голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Як повідомлялося, Генеральною прокуратурою спільно з СБУ затримано двох суддів, які пропонували 300 тис. дол. хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому за закриття кримінального провадження відносно судді. Суддями, що намагалися дати хабар Холодницькому, виявилися голова Кіровського райсуду Дніпра Геннадій Підберезний і одна з суддів Кіровського райсуду Дніпра Наталія Овчаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-