25 вересня: народний календар і астровісник

25 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Автонома; чи варто починати «серйозну» розмову і коли народжується більше дітей.

Сьогодні віддання свята Різдва Пресвятої Богородиці, а також священномученика Автонома, єпископа Італійського, який загинув мученицькою смертю в ІV столітті за сповідування християнства.

На Автонома, чи як його називали в народі Артамона, мисливці збиралися на перші колективні полювання, а звірі, тим часом, приглядали собі місця для зимівлі – нори та барлоги, всіляко облаштовуючи та утеплюючи їх. До цієї пори завершувалася й линька тварин на зиму. Українці спостерігали: якщо миші риють нори входом на південь – зима буде сувора. І якщо їх чимало з’являлося біля людських обійсть – то це теж було показником того, що на морози і сніг прийдешня зима не поскупиться. На зимову холоднечу вказувало також і те, коли кроти носять у нори багато стерні й соломи. Вполювати сьогодні  хоча б одного зайця було для мисливця не тільки великою радістю, але й добрим знаком на весь подальший мисливський сезон. Це були й останні дні перед Здвиженням (27 вересня), коли в лісах і степах, перед зимівлею повзали гади: вужі та гадюки. Ходити на природу в ці дні було не бажано.

Іменинники нині Афанасій, Іван, Микола, Олексій.

Сьогодні 6-ий місячний день, його енергетика пасивна. Символ – Журавель, а стихія – повітря і вода. Події цього періоду мають бути спокійні як вода в лісовому озері і легкі як повітря сонячного осіннього дня. Жодних «сюрпризів», як приємних, так і не надто, не має бути. Особливу насолоду приноситимуть аромати. Ідеальний час для навчання і здачі екзаменів, спілкування, з’ясування стосунків, вирішення важливих питань у вищих інстанціях. Не уникайте «важких» розмов. В інтимних стосунках зробіть акцент на класиці: побільше поцілунків, пестощів і дуже ніжних слів. До речі, за спостереженнями, дітей народжується більше під час повного Місяця і коли він росте.  

Згідною з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1902 році: -2,5; а найтеплішим у 1924 – 29.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-