П'ять країн підписали меморандум щодо розслідування катастрофи MH17

П'ять країн підписали меморандум щодо розслідування катастрофи MH17

Укрінформ
П'ять країн-учасниць Спільної робочої групи з розслідування трагедії рейсу МН17 підписали Меморандум, який сприятиме створенню трибуналу для покарання винних у загибелі 298 пасажирів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на офіційний веб-ресурс МЗСіТ Австралії.

«Ми зробили ще один крок до досягнення справедливості для тих, хто загинув, коли 17 липня 2014 р. пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines MН17 був знищений над східною Україною», - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Читайте також: Австралія в ООН закликала зупинити геноцид у М'янмі

Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки кримінального переслідування винних у збитті літака рейсу МН17 підписали очільники зовнішньополітичних відомств з Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України, які перебувають у Нью-Йорку на засіданні Генасамблеї ООН.

Читайте також: Президент в ООН: Міжнародний суд має допомогти притягнути Росію до відповідальності

За словами Джулі Бішоп, Меморандум підтверджує цілковиту підтримку країною створення спеціального трибуналу під юрисдикцією Нідерландів, анонсованого 5 липня 2017 року.

«Уряд Австралії повною мірою довіряє якості, неупередженості та цілісності правової системи Нідерландів та високо оцінює лідерство уряду Нідерландів у пошуках справедливості для MH17. Ми закликаємо всі держави співпрацювати з розслідуванням загибелі 298 пасажирів та членів екіпажу, включаючи 38 людей, які називали Австралію домом», - сказала вона.

Читайте також: Глава МЗС Австралії розповіла про перші години роботи після збиття МН17

Міністр також нагадала, що Об'єднана слідча група (JIT) діє відповідно до Резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй 2166.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-