НАБУ спростовує слова Луценка про незаконне прослуховування 150 чиновників

НАБУ спростовує слова Луценка про незаконне прослуховування 150 чиновників

Укрінформ
НАБУ заявляє, що інформація, озвучена генеральним прокурором Юрієм Луценком про несанкціоноване прослуховування детективами понад 150 осіб, не відповідає дійсності.

Спростування НАБУ розмістило у Фейсбуці.

“Інформація, озвучена генеральним прокурором під час брифінгу 20 вересня, про те, що НАБУ нібито здійснювало несанкціоноване прослуховування понад 150 осіб, включно з охороною Президента, не відповідає дійсності. Важко зрозуміти причини, з яких Юрій Луценко свідомо вводить в оману громадськість”, - йдеться в повідомленні.

При цьому в НАБУ нагадали генпрокурору, що відомство “не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і з цією метою користується засобами Служби безпеки України. Генеральний прокурор мав би знати, що «поставити» на прослуховування один номер на підставі судової ухвали про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо”.

Читайте також: ФБР прослуховувало Манафорта з 2014 року - CNN

В Антикорупційному бюро також висловили здивування, що генеральний прокурор міг мати докази незаконної діяльності правоохоронного органу і не вжив заходів для її припинення, що “може кваліфікуватися як посадовий злочин”.

Насамкінець НАБУ закликало очільника ГПУ перевіряти інформацію перш ніж розповсюджувати її у ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, Луценко у вівторок, 20 вересня, у Дніпрі заявив, що НАБУ незаконно прослуховувало понад 140 чиновників.

“У мене є юридичні докази того, що НАБУ, отримавши юридичні дозволи на прослуховування 18 осіб, здійснювала прослуховування більше 140. Це люди з охорони Президента України та інші чиновники з різних гілок влади. Про це я доповів керівництву НАБУ”, - заявив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-