МЗС дає поради українцям у Мексиці

МЗС дає поради українцям у Мексиці

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рекомендує співгромадянам, які перебувають на сейсмічно активних територіях у Мексиці, стежити за повідомленнями компетентних органів країни та дотримуватися правил безпеки. 

Таке попередження оприлюднив Департамент консульської служби МЗС у зв'язку із сейсмічною активністю у Мексиці. 

"З огляду на збереження ймовірності подальших поштовхів МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають на територіях, де зберігається сейсмічна загроза, або планують їх відвідати, уважно стежити за повідомленнями компетентних органів Мексики у зв'язку з землетрусом та ознайомитися з рекомендаціями Служби з надзвичайних ситуацій Мексики", - йдеться у повідомленні.

Задля особистої безпеки громадянам рекомендується керуватися такими порадами:

- якщо під час поштовхів громадяни перебувають у будівлі, її необхідно якомога швидше залишити, не користуючись ліфтами;

- триматися на безпечній відстані від висотних будівель, не перебувати під лініями електропередач, деревами, комунікаціями, мостами та шляхопроводами;

- постійно зберігати при собі документи та кошти, мати напоготові найбільш необхідні речі (теплий одяг, ліки, продукти харчування, засоби гігієни), щоб мати змогу швидко залишити приміщення;

- неухильно дотримуватися вказівок місцевих органів влади, керівників рятувальних служб, командирів рятувальних загонів щодо заходів безпеки в районі стихійного лиха;

- перебувати у безпечному місці, пересуватися тільки перевіреними маршрутами (в жодному разі не наодинці) та враховувати погодні умови і їх прогноз.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації громадянам України рекомендується невідкладно звертатися до Посольства України в Мексиці на телефон "гарячої лінії" +52155-1451-4776, електронну пошту emb_mx@mfa.gov.ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 238 16 57, електронну пошту cons_or@mfa.gov.ua.

Читайте також: ЄС готовий допомогти Мексиці у ліквідації наслідків землетрусу

Як повідомляв Укрінформ, у Мексиці внаслідок руйнівного землетрусу магнітудою 7,1, що стався у вівторок, 19 вересня, загинули 248 людей.

Згідно з інформацією Національної сейсмологічної служби Мексики, епіцентр підземних поштовхів знаходився за 12 км на південний схід від населеного пункту Ахочіяпан (штат Морелос), розташованого за 111 км на південь від столиці Мексики. Осередок землетрусу залягав на глибині 57 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-