Доступне житло: учасникам АТО і переселенцям спростили процедуру

Доступне житло: учасникам АТО і переселенцям спростили процедуру

Укрінформ
Кабінет міністрів спростив процедури отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло» для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, схвалена постанова коригує порядок, за яким держава надаватиме підтримку зі сплати до 50% вартості житла для учасників АТО та переселенців.

“Програма "Доступне житло" буде поширена в першу чергу на дві категорії громадян – учасників АТО і вимушено переселених осіб. Запропоновані зміни дадуть можливість 50% компенсації від вартості на придбання житла, а також спрощується перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо переміщеним особам”, - розповів Зубко.

Читайте також: Життя без черг: уряд схвалив концепцію розвитку е-урядування

Пізніше у прес-службі урядовця додали, що право на державну підтримку також матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають у власності житлову площу, яка не перевищує 13,65 кв. м. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що знаходиться на підконтрольній території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-