Проти Холодницького порушили дисциплінарне провадження

Проти Холодницького порушили дисциплінарне провадження

Укрінформ
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького після скарги Центру протидії корупції.

Про це повідомляє Центр протидії корупції. 

"Справа в тому, що керівник САП прострочив подання адміністративного позову до Мінекології та Держгеонадр, чим допоміг бенефіціарному власнику приватної газовидобувної компанії Burisma Group – Миколі Злочевському зберегти контроль над українськими родовищами", - пояснили в організації.

Як розповіла юрист Центру протидії корупції Олена Щербан, САП мав 6 місяців, щоб підготувати ці позови та домогтися повернення надр у державну власність, але звернувся до суду лише через 8 місяців. "Відтепер шанси повернути ці родовища державі  найближчим часом фактично нульові, натомість вони і надалі успішно будуть використовуватися для збагачення колишнього міністра екології", - наголосила Щербан.

Читайте також: Восени Рада отримає від ГПУ нові подання на нардепів - Холодницький

За даними ЦПК, у ході слідства ще в січні 2016 року САП стало відомо, що дозволи на користування українськими надрами компанії Злочевського отримали з порушенням процедури – без погодження відповідних обласних рад, де мав здійснюватися видобуток природних копалин. Відтак це рішення могло бути скасоване, а надра повернуті державі. Таким чином, подавши позов на два місяці пізніше відведеного законом часу, САП дозволив «забетонувати» неправомірне користування українськими природними ресурсами компанії Burisma Group.

Відповідно до закону, провадження щодо Холодницького має тривати два місяці та може бути продовжено до трьох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-