При уповноваженому Президента створять дитячу раду

При уповноваженому Президента створять дитячу раду

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба анонсував створення Національної дитячої ради, яка опікуватиметься інтересами дітей під час впровадження реформ.

Про це він розповів на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми презентували початок роботи Національної дитячої ради і молодіжної ради, куди будуть входити молодь та підлітки, які мають особистий досвід, яким є що сказати», - сказав він.

За його словами, Національна дитяча рада сприятиме розвитку політики участі дітей в ухваленні рішень, що безпосередньо їх стосуються, врахуванню інтересів дитини під час впровадження реформ, які націлені на забезпечення прав дитини.

«Усі багато чують сьогодні про зміни в системі освіти, чують про розвиток інклюзивної освіти, особисто дружина Президента опікується цим і пані міністр освіти, але дуже важливо, що під час цих реформ було почуто голос дитини», - підкреслив Кулеба.

У свою чергу, присутній на прес-конференції мотиваційний тренер Нік Вуйчич висловив думку, що ця рада сприятиме прогресу в Україні щодо дотримання прав дитини.

«Національна дитяча рада - це чудовий концепт, але також це і план на довгий час, тому потрібна ціла стратегія, щоб Україна мала можливість яскравіше світити», - зазначив Вуйчич.

Читайте також: Секретар РНБО подякував Ніку Вуйчичу за слова підтримки

Він також висловив переконання, що Україна дійсно звертає увагу на проблеми дітей та прагне їх вирішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-