Уряд має дозволити перевірки дитячих закладів і таборів — Кулеба

Уряд має дозволити перевірки дитячих закладів і таборів — Кулеба

Укрінформ
Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба заявив, що уряд має зняти мораторій на комплексні перевірки дитячих садочків, шкіл, інших дитячих закладів, у тому числі й таборів.

Про це він заявив, коментуючи трагічні події в Одесі та загибель дітей через пожежу в дитячому таборі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми спілкуємося з представниками Кабінету міністрів. Думаю, що незабаром вийде доручення Прем'єр-міністра щодо цієї ситуації, щодо перевірок, щодо мораторію на перевірки - треба, перш за все, його зняти із садочків, і зі шкіл, і з інших дитячих закладів", - сказав Кулеба.

За його словами, заборону на такі перевірки може бути знято вже у жовтні.

Водночас він нагадав, що табору в Одесі, де нещодавно сталася пожежа і загинули троє дітей, ще в червні було надано припис рятувальників про відсутність належної протипожежної безпеки, але документ так і залишився невиконаним.

"Це - питання навіть не системи, а особистої відповідальності кожної людини. Не від системи залежить, а від людини, чи були наповнені резервуари з водою, не від системи, а від людей, від керівництва табору, чому о 10 годині вечора дітей замкнули і пішли на нараду, чому на жодному поверсі не було вихователів, і дітей рятували 13-річний хлопчик і 15-річна дівчинка", - підкреслив Уповноважений Президента.

Водночас Кулеба розповів, що вже розпочато низку перевірок дитячих таборів по Україні, і наголосив на необхідності вже сьогодні розпочати підготовку літніх таборів до прийому дітей в наступному сезоні.

При цьому він назвав нелогічним функціонування позашкільних таборів у навчальний період, як то було в Одесі.

"Це що, кошти є державні і їх потрібно витратити? Чи що такого відбувається там, що дитина не має навчатися в школі?" - зазначив Кулеба.

Він також додав, що потрібно врегулювати і питання підпорядкування дитячих таборів та порядку їх діяльності.

При цьому Уповноважений Президента наголосив, що питання безпеки дітей має вирішуватися комплексно, потрібно переглянути низку нормативно-правових, які б дозволили зменшити кількість випадків травмування і каліцтва дітей, яких, за його даними, в Україні наразі щороку "тисячі".

Як повідомлялося, в Одесі в ніч на 16 вересня загорівся один із корпусів дитячого табору "Вікторія", в якому на той момент перебували понад 40 дітей. Внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Читайте також: У школах і дитсадках Львівщини перевірять пожежну безпеку

За попередніми висновками, причиною загоряння стало порушення правил пожежної безпеки. За фактом пожежі відкрили кримінальне впровадження за ознаками ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Затримано директора дитячого табору, суд обиратиме йому запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-