У справах про розстріл Майдану готуються нові підозри - Горбатюк

У справах про розстріл Майдану готуються нові підозри - Горбатюк

Укрінформ
Генеральна прокуратура планує повідомити про нові підозри щодо ряду епізодів про розстріл Майдану виконавцям та організаторам злочинів.

Про це заявив начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк у коментарі "112 Україна".

"За рядом епізодів готуються повідомлення про підозри, але я поки їх не можу озвучувати, це рішення приймається слідчим прокурором. Ведеться системна робота, починаючи із виконавців і закінчуючи тим, кого ми підозрюємо в організації цих злочинів", - наголосив він.

Горбатюк стверджує, що ухвалення остаточних рішень у справах Майдану "гальмує" суд.

"Є одне кримінальне провадження за одним епізодом - з липня 2014 року розглядається справа за фактом побиття журналіста Веремія, що передувало його убивству. Три роки у цій справі немає остаточного рішення. Ми у цих випадках реагуємо, направляємо, там, де є порушення, дійсно, ми бачимо ознаки порушення суддями, - ми направляємо скарги до Вищої ради правосуддя. Саме їх позиція може показати іншим, що не можна порушувати закон. З восьми наших скарг, які ми надіслали цього року, ще жодна не призначена до розгляду і невідомо, коли буде призначена", - сказав начальник Департаменту спецрозслідувань ГПУ.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд відмовився брати під домашній арешт одного з кураторів "Беркуту"

Як відомо, ГПУ має намір до осені цього року передати до суду справу про розстріли на Майдані. Серед підозрюваних – перші особи України того часу.

За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб, з них 104 загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-