Посадовця Пенітенціарної служби підозрюють в організації катувань - Луценко

Посадовця Пенітенціарної служби підозрюють в організації катувань - Луценко

Укрінформ
Прокуратура Одеської області повідомила про підозру в організації катування утримуваних виконуючому обов'язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. 

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"Критична ситуація в Одеському СІЗО, де підсудним була вбита працівниця установи, а керівництво Пенітенціарної служби організувало масове побиття утримуваних, стала останньою краплею. У четвер, 14 вересня, слідчі прокуратури Одеської області повідомили про підозру в організації катування утримуваних виконуючому обов’язки начальника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції", - написав він.

Луценко додав, що за його поданням Прем`єр доручив міністру юстиції провести реорганізацію Пенітенціарної служби. Основні завдання: повне оновлення керівного складу, підвищення зарплати службовцям до 7 тис. грн, приведення площі утримання ув'язнених до європейських вимог, конкретні антикорупційні рішення в питаннях тюремного виробництва, харчування, рішень про УДО. Відповідне рішення Кабміну вступило в силу, резюмував генпрокурор.

Читайте також: В Одеському СІЗО ув’язнена напала на інспектора

Як повідомлялося, у серпні поточного року в Одеському СІЗО арештант згвалтував, вбив та розчленив працівницю установи.

Жінка в СІЗО контролювала роботу хозобслуги. Засуджений працював у свинарнику. Він  запросив її в приміщення, де згвалтував, а вже потім вбив.

За фактом убивства співробітниці Одеського СІЗО  поліція порушила кримінальну справу.  

Окрім того, слідчі  прокуратури Одещини  розпочато кримінальне провадження за фактом службової недбалості та неналежного виконання своїх обов'язків співробітниками СІЗО, унаслідок чого стало можливим скоєння ув'язненим цього злочину.

Наразі досудове розслідування  кримінальних провадженнь триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-