"Яценюк" на фото зі справи Слідкому РФ виявився соратником Корчинського

Укрінформ
Людиною, яку російська експертиза ідентифікувала як Арсенія Яценюка, що стало підставою для звинувачення українського екс-прем'єра в участі в бойових діях у Придністров'ї і Чечні, є соратник Дмитра Корчинського В'ячеслав Артеменко.

Це він сам сказав у коментарі "Українській правді".

Артеменко підтвердив, що брав участь у бойових діях у Придністров'ї та Чечні, і це також зафіксовано в літературних творах, зокрема у книзі лідера організації "Братство" Дмитра Корчинського "Війна у натовпі".

Скріншот

За його словами, фотографія зроблена в Рашкові (Придністров'я, Молдова), де Артеменко командував залогою УНА-УНСО.

"Мене там фотографували, хоча в мене особисто немає фотографій з Придністров'я. Я ж усвідомлював наслідки і зараз усвідомлюю. Я не цікавлюся своїм минулим, я його прожив", – сказав Артеменко, зазначивши, що зараз є "мирним вирощувачем кавунів".

Сам Корчинський у коментарі "Українській правді" також підтвердив, що на фотографії, яку в середу оприлюднила прес-секретар Яценюка, зображений Артеменко.

Читайте також: Під кодом "Арсеній": до "бойових подвигів" Яценюка Росія домалювала Придністров’я

У середу, 13 вересня, стало відомо, що росіяни звинувачують українського екс-прем'єра Арсенія Яценюка не лише в участі в бойових діях у Чечні, а й у Придністров'ї. Результати російської експертизи, датованої 2015 роком, з матеріалів справи СК РФ оприлюднила в прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-