Україні дали поради щодо антикорупційної реформи

Україні дали поради щодо антикорупційної реформи

Укрінформ
Антикорупційна мережа для країн Східної Європи та Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) затвердила звіт України про імплементацію антикорупційної реформи.

Українська делегація представила цей звіт на 18-му пленарному засіданні ОЕСР, що проходить цими днями у Парижі, повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції у Facebook

"Антикорупційна мережа для країн Східної Європи та Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) на своєму 18-му пленарному засіданні, що проходить 11-14 вересня цього року у Парижі, затвердила звіт про імплементацію антикорупційної реформи в Україні, в якому ОЕСР за участю міжнародних та національних експертів надала рекомендації щодо необхідних подальших кроків", - йдеться у повідомленні.

Затвердженню звіту передував візит в Україну оціночної місії, яка надала ОЕСР своє бачення антикорупційних реформ в Україні.

За результатами обговорення Антикорупційна мережа ОЕСР схвалила основні антикорупційні реформи в Україні та ключові напрямки їх подальшого впровадження.

За інформацією НАЗК, Секретаріат та експерти ОЕСР відзначили значний поступ України в сфері запобігання та протидії корупції, який відбувся в останні роки, визнали прогрес у становленні та діяльності нових антикорупційних органів, схвально оцінили результати впровадження та розвиток системи державних закупівель "Прозорро", успіхи у впровадженні реформи державної служби та антикорупційних стандартів в сфері корпоративного управління державними підприємствами.

У складі делегації України у пленарному засіданні Антикорупційної мережі ОЕСР, крім представників НАЗК, також беруть участь представники Національного агентства з питань державної служби, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Генеральної прокуратури, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Фонду держмайна.

Читайте також: Доходи бюджету зросли завдяки детінізації та боротьбі з корупцією - Порошенко

В обговоренні українського звіту взяли участь міжнародні експерти EUACI, EUAM, UNDP, USAID, а також запрошені секретаріатом ОЕСР представники громадських організацій з України.

Як відомо, Україна є учасником однієї з субрегіональних ініціатив Антикорупційної мережі - Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією з 2003 року та в останні роки бере активну участь у моніторингових зустрічах цієї ініціативи.

Найближчим часом звіт про імплементацію Україною антикорупційної реформи в рамках Четвертого раунду моніторингу Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією буде опубліковано на офіційному веб-сайті НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-