Земельні схеми: НАБУ підтверджує затримання депутата Київради

Земельні схеми: НАБУ підтверджує затримання депутата Київради

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України затримало депутата Київської міської ради за підозрою у привласненні землі в столиці.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

“13 вересня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київської міської ради та його ймовірного спільника за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст. 209 Кримінального кодексу України”, - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря Комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність в столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них, загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Так, на думку детективів Бюро, суть схеми полягала в тому, що посадовець за допомогою родича заволодів земельними ділянками у Шевченківському районі Києва, що перебувають у комунальній власності. Після цього він легалізував здобуті злочинним шляхом ділянки, внісши їх до статутного фонду, заснованого ймовірним спільником товариства.

Читайте також: У Нацбанку кажуть, що не намагалися виселити "1+1" з офісу

“Наразі детективи НАБУ та прокурори САП здійснюють необхідні слідчі дії з метою отримання додаткових доказів, встановлення інших ймовірних учасників корупційної схеми, а також викриття інших епізодів незаконного заволодіння земельними ділянками на території м. Києва”, - підкреслюється в повідомленні.

Зазначається, що розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

Як повідомлялося, у середу, 13 вересня, деякі ЗМІ повідомили про затримання депутата Київради із фракції "Єдність" Сергія Кримчака. Зазначалося, що депутата підозрюють у земельних махінаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-