Під кодом

Під кодом "Арсеній": до "бойових подвигів" Яценюка Росія домалювала Придністров’я

Фото
Укрінформ
Російські слідчі вважають, що колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк міг воювати проти російських військ не лише в Чечні, а й в Придністров’ї.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо. 

"Тепер кремлівське кривосуддя закидає Арсенію Яценюку ще й участь у бойових діях в Придністров’ї... З метою "всебічного та об’єктивного розслідування" "чеченської справи Яценюка" російські "слідчі" знайшли фотографію членів УНА-УНСО 1992 року в Придністров’ї. На ній "росексперти" "змогли" ідентифікувати Арсенія Яценюка", - йдеться у повідомленні.

Лаппо також опублікувала фото з матеріалів розслідування, на підставі якого було винесено рішення Єсентукського "суду" про заочний арешт Яценюка.

Голова Комітету свободи слова та інформполітики ВР Вікторія Сюмар на своїй сторінці у Facebook жартівливо прокоментувала повідомлення про "придністровський" слід в біографії "націоналістичного силовика" Арсенія Яценюка.

Читайте також: Яценюк та дружина Авакова стали співвласниками телеканалу

"Сьогодні "геніальне російське правосуддя" робить з Арсєнія Героя Молдови і визвольного руху в Придністров'ї. Думаю, десь в російській прокуратурі є таємний прихильник Яценюка, який так вперто формує йому образ "націоналістичного силовика". Ну образ в Україні нині явно популярний. Хунта - вона така. Да. І останнє. Наступний фільм про Джеймса Бонда має називатися: "Під кодовою назвою Арсєній". Сценарій старанно виписаний російськими креативними спецслужбами", - написала Сюмар.

Як відомо, у березні 2017 року міський суд міста Єсентуки (РФ) виніс ухвалу про обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту відносно екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Він обвинувачується російським слідчим у вчиненні злочинів, передбачених статтями "Участь у стійкій озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах"; "Відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин"; "Умисне вбивство при обтяжливих обставинах".

У Слідчому комітеті РФ заявили, що у них нібито є докази участі екс-прем'єра України Арсенія Яценюка "як мінімум у двох збройних сутичках, що відбувалися 31 грудня 1994 року на площі Хвилинка в місті Грозний і в лютому 1995 року, а також в тортурах і розстрілах полонених військовослужбовців російської армії в Жовтневому районі міста Грозний 7 січня 1995 року".

Інтерпол вже відмовив у клопотанні РФ про арешт Яценюка. В МЗС України назвали звернення Росії про арешт Яценюка через "убивства в Чечні" абсолютним абсурдом і спробою політично мотивованого переслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-