Міятович назвала головні проблеми у діяльності українських ЗМІ

Міятович назвала головні проблеми у діяльності українських ЗМІ

Укрінформ
Колишній представник ОБСЄ зі свободи медіа Дуня Міятович вважає безкарність осіб, які вчиняють злочини проти журналістів, однією з головних перешкод у діяльності українських ЗМІ.

Про це вона заявила 13 вересня на прес-конференції під час другої медіа-конференції Східного партнерства.

«Важко виміряти ступінь свободи засобів масової інформації, навіть бувши представником ОБСЄ з цих питань... В Україні, між тим, можна відзначити одну проблему, пов'язану з безкарністю тих осіб або сил, що скоюють злочини проти журналістів, які виконують свій професійний обов'язок. Найперше - це вбивства. Зокрема, дуже давнє вбивство Георгія Гонгадзе і нещодавнє вбивство Павла Шеремета. Вони мають бути належним чином розслідувані. Це стосується й побиття та нападів на журналістів», - сказала Міятович.

Читайте також: ОБСЄ вимагає від Росії звільнити журналістів Сущенка, Семену й Асєєва

При цьому вона зазначила, що протягом останніх семи років українські медіа стали більш вільними, особливо після подій Євромайдану та Революції Гідності. Водночас, за словами Міятович, з'явилась інша проблема - свобода діяльності ЗМІ на тимчасово окупованих територіях та в анексованому Криму.

«Дуже важко сподіватись на об'єктивні та вільні репортажі з тимчасового захоплених територій на сході України, не кажучи вже про Крим. Там проблема з журналістикою дуже велика», - зауважила Міятович.

У цьому, на її переконання, не останню роль відіграє й політичний тиск на медіа і намагання змусити журналістів «говорити суголосно думкам певних політичних сил».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-