13 вересня: народний календар і астровісник

13 вересня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Кипріяна; пора збору «ягоди здоров’я» і що робити аби не перегоріли запобіжники.

Сьогодні священномученика Кипріяна, єпископа Карфагенського – видатного богослова, творця канонічного вчення про єдність церкви та її ієрархічної структури. Майбутній єпископ, автор відомої фрази про те, що «Ніхто не може назвати Бога Отцем, не назвавши Церкву Матір’ю», народився в заможній язичницькій родині в Карфагені. Був дуже успішним юристом. За проповідницьку діяльність Кипріяна неодноразово ув’язнювали, а зрештою і стратили. Кипріян – автор численних богословських трактатів та епістолярної спадщини, яка є досить цінним джерелом з вивчення історії африканської Церкви.

На Кипріяна на Поліссі починали збирати журавлину, яку в народі називали «північним виноградом» або «ягодою здоров’я». Журавлина чи не єдина ягода, яка зберігається у свіжому вигляді від урожаю до урожаю та ще й без втрат вітамінів. Вона, завдяки великій кількості антиоксидантів – один із найпотужніших засобів боротьби зі старінням організму. Наші пращури вважали журавлину жіночою рослиною. В Україні її дарували вагітній для доброго виношування дитинки.

З іменинами вітайте Олександра, Михайла, Мирона, Дмитра, Володимира, Геннадія.

Сьогодні 23-ій місячний день. Амплітуда енергетичних потоків сьогоднішнього дня є не тільки активною, але й досить агресивною і нестабільною. Образно кажучи, в цей період у декого можуть «перегоріти запобіжники» і він не лише говоритиме, але й діятиме, м’яко кажучи, алогічно. Комфортно почуватимуться лише ті, хто тренує власне енергетичне поле. Вони перепади в «космічній мережі» майже не відчують. Сьогодні варто проявляти наполегливість і навіть затятість у вирішенні давніх проблем. Однозначно, це той період, коли варто менше розмовляти і більше працювати. Загрузнувши у плітках або переказуючи старі анекдоти, ризикуєте втратити енергетичну стабільність. В інтимній сфері дуже сильною буде спокуса «стрибнути в гречку», втім нічого нового і цікавого з того не матимете. Омріяна екзотика виявиться банальним відтінком сірого. Не більше. Тож вечір ліпше провести вдома.     

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: +3,0; а найтеплішим у 1905 – 32,1. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-