Аваков пригрозив повістками учасникам

Аваков пригрозив повістками учасникам "прориву Саакашвілі"

Укрінформ
Учасникам акції 10 вересня у пункті пропуску "Шегині", які не з'являться самостійно до відділень поліції для надання свідчень, уже до кінця дня будуть відправлені повістки.

Про це на брифінгу у понеділок заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожен, хто перейшов кордон нелегально за рахунок тих подій, що були вчора, мусить з'явитися на пункт "Шегині", щоб належним чином пройти процедуру оформлення, митного контролю. Цілий ряд людей так і зробили - це, наприклад, журналісти та іноземці, які зрозуміли, в яку ситуацію потрапили. Нацполіція відкрила кримінальне провадження, і ми наполягаємо, щоб кожен з учасників цієї акції з'явився в поліцію для надання відповідних свідчень. З'являться самі - добре. Ні - відповідні повістки вже сьогодні будуть направлені всім учасникам цих подій", - сказав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Міхеїл Саакашвілі прибув до України, фактично здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону у пункті пропуску "Шегині".

Після інциденту 21 працівнику правоохоронних органів була надана медична допомога.

Читайте також: "Прорив Саакашвілі": 15 осіб повернулися на "Шегині" для оформлення

Нацполіція відкрила провадження щодо прориву держкордону Саакашвілі та депутатами за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України і опір правоохоронцям.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував Саакашвілі та іншим учасникам прориву прибути у пункт пропуску "Шегині" і пройти процедуру оформлення і/або прибути в підрозділ міграційної служби.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент має вирішуватися виключно в юридичній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-