Аваков назвав

Аваков назвав "прорив Саакашвілі" державним злочином

Укрінформ
Прорив державного кордону в ПП "Шегині" екс-головою Одеської облдержадміністрації Міхеїлом Саакашвілі і групою народних депутатів правоохоронці розцінюють як державний злочин.

Про це заявив на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"І Генеральна прокуратура, і Міністерство внутрішніх справ кваліфікують події, що сталися вчора на кордоні, як державний злочин", - сказав Аваков.

За його словами, злочин кваліфікується за  рядом статей, включаючи непокору державним органам, протидія правоохоронцям, напад на правоохоронців та на воєнізовані структури, організація прориву державного кордону, організація переправи осіб, які не мають права на те, а також за низкою статей Адміністративного кодексу.

Читайте також: "Прорив Саакашвілі": 15 осіб повернулися на "Шегині" для оформлення

Як повідомлялося, 10 вересня Саакашвілі прибув в Україну, здійснивши разом з кількома народними депутатами прорив державного кордону в пункті пропуску "Шегині". 

Після інциденту 21 співробітникові правоохоронних органова було надано медичну допомогу.

Раніше повідомлялося, що Нацполіція відкрила провадження за двома статтями - про незаконне переправлення через державний кордон України та опір працівникам правоохоронних органів.

Президент Петро Порошенко назвав злочином незаконний перетин державного кордону Міхеїлом Саакашвілі та групою народних депутатів і заявив, що інцидент повинен вирішуватися виключно в юридичній площині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-