Російські тюремники приховують нове місце перебування Сенцова - адвокат

Російські тюремники приховують нове місце перебування Сенцова - адвокат

Укрінформ
Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) РФ не дає інформації про нинішнє місцезнаходження незаконно засудженого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це адвокат українця Дмитро Дінзе сказав кореспондентові Укрінформу.

"ФСВП інформацію (про місцезнаходження Сенцова - ред.) не дає. І відлік терміну, передбаченого законом про повідомлення про те, куди його етаповано, починається наново", - зазначив Дінзе.

Згідно з діючими російськими законами під час етапування ув’язнений надовго випадає з поля зору адвокатів і близьких, оскільки адміністрація зобов'язана відправити повідомлення про прибуття до виправної установи в 10-денний термін після прибуття на зону. Причому поштою, яка може доставлятися довго.

Читайте також: Сенцова етапували з Іркутська в невідомому напрямку

9 вересня правозахисники виявили, що Сенцов знаходиться в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. У понеділок з'явилася інформація, що Сенцова етапували і зі слідчого ізолятора в Іркутську.

25 серпня 2015 року російський суд в Ростові-на-Дону засудив українського режисера Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у підготовці терактів в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-