Клиха повернули з психлікарні в колонію – правозахисники

Клиха повернули з психлікарні в колонію – правозахисники

Укрінформ
Українського політв'язня Станіслава Клиха, якого незаконно засудили у Росії, повернули з психіатричної лікарні Магнітогорська до колонії у Верхньоуральську.

Про це повідомила координатор Медійної ініціативи за права людини Марія Томак на своїй сторінці у Facebook

"Станіслав Клих остаточно знайшовся. Його повернули до колонії у Верхньоуральську. Вчора його відвідував місцевий адвокат, котрий займається Станіславом (контролює стан, умови тримання і т.п.) на прохання челябінських правозахисників, до яких, своєю чергою, звернулася мама Станіслава Клиха Тамара Іванівна", - написала вона.

Правозахисниця зазначила, що наразі це вся інформація про Клиха.

Читайте також: МЗС перевіряє дані про переведення Сенцова до Іркутська

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років колонії суворого режиму відповідно за обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному в 1994-1995 рр.

Карпюк та Клих не визнали своєї провини і категорично заперечували, що були в Чечні. Крім того, під час процесу вони розповіли, що дали свідчення під тортурами.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Клиха і Карпюка політв'язнями.

Наприкінці серпня 2017 року з'явилася інформація, що Клиха утримують у лікарні в російському Магнітогорську. Пізніше російський омбудсмен Тетяна Москалькова підтвердила цю інформацію, заявивши, що Клиха було госпіталізовано у психлікарню за власною письмовою згодою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-