Нацрада застосувала санкції до телеканалів

Нацрада застосувала санкції до телеканалів "ZIK" і "TBi"

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення застосувала санкції до телеканалів "ZIK" (ТОВ – ТРК "Міст ТБ") і "ТВі" (ТОВ "Інфо24") у зв’язку з відсутністю супутникового мовлення.

Такі рішення Нацрада прийняла на засіданні 7 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За результатами позапланової перевірки, регулятор встановив відсутність супутникового мовлення телеканалу "ZIK". Керівництво ТОВ – ТРК "Міст ТБ" пояснило, що з 5 липня ліцензіат розпочав мовлення на іншому супутнику, ніж той, що був вказаний у ліцензії.

Проте Нацрада таки оголосила телеканалу попередження. За місяць "ZIK" має усунути порушення.

Що ж до телеканалу "ТВі", Нацрада також зафіксувала відсутність супутникового мовлення. Наразі регулятор не отримав жодного пояснення від телекомпанії.

Читайте також: Нацрада позапланово перевірить "Люкс ФМ"

У зв'язку з цим Нацрада застосувала до телеканалу санкцію: оголосила попередження та надала два тижні на приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Нагадаємо, телеканал "ТВi" припинив мовлення ще 23 березня 2015 року. У квітні 2015-го Нацрада оголосила попередження ТОВ "Інфо24", що володіє ліцензією на супутникове мовлення, за порушення у мовленні. Проте компанія не усунула недоліків у своїй діяльності. Після цього, у серпні, регулятор двічі штрафував ліцензіата. Того ж року Нацрада подала позов до суду стосовно анулювання супутникової ліцензії ТОВ "Інфо24".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-